Par riječi o nama

petiks logo

Kako smo počeli

Petiks j.d.o.o. za proizvodnju i usluge je firma koja proizvodi sve što ima etiketu Petiks.

Osnovni podaci

Petiks j.d.o.o. za proizvodnju i usluge Stjepana Mikuša 10, 10360 Sesvete IBAN: HR3723400091110606204, Privredna banka Zagreb, Swift broj: PBZGHR2X OIB: 64313450686 GSM_ 00385 98 575 200

Mi smo obitelj koja broji pet članova. Zato smo jednostavni d.o.o nazvali Petiks. Imamo troje živahne djece koja predstavljaju naš najveći izazov i inspiraciju. Od prvog dana nisu se voljeli voziti u kolicima i autosjedalicama, a u malom automobilu tada nismo imali klimu. Vožnje nervozne djece su u pojedinim trenutcima uistinu bile pravi izazov. Tako je nastao i prvi univerzalni podložak za kolica i autosjedalice. Jedan je morao odgovarati svoj opremi za  prijevoz, jer smo u to vrijeme imali jako malo skladišnog prostora.

Svi proizvodi osmišljeni su sukladno potrebama naše djece. Danas, kada su naša djeca školarci svoja iskustva i kreacije dijelimo sa drugim roditeljima i djecom.

Svi proizvodi su napravljeni ručno, u maloj šivaoni našeg potkrovlja. Ne postoji velika serija jednog proizvoda. Prilikom osmišljavanja proizvoda težimo multifunkcionalnosti i univerzalnosti, kako bi ga mogli koristiti što duže i u što je moguće više različitih prilika.

Često izlažemo na sajmovima gdje smo upoznali prekrasne i kreativne ljude. Jedna od njih je i gđa Đigaš Danijela, poznatija pod nickom Flafica.

Flafi

Mi, ekipa Flafi platnenih pelena, smo veliki obožavatelji beba, platnenih pelena, tkanina i drugih materijala, šivanja, šivaćih strojeva i pribora, interneta i svega što je s njima u bližoj ili daljnjoj vezi.

Pelene smo izrađivali za svoju i djecu svojih prijatelja i rođaka. Dijelili smo ih kao poklone za razne prigode, od rođendana do krštenja. Nad njima smo bdjeli noćima, bilo nad šivaćim strojem, s olovkom i ravnalom u ruci crtajući i prilagođujući nove krojeve, izrađujući šablone za drukere, bilo uz ekran kompjutora, tražeći i naručujući potrebne materijale, pišući ove stranice ili prilagođujući i testirajući naš web dućan.

Početkom 2008. godine nam se ukazala jedinstvena prilika da sa svojim proizvodima izađemo u javnost i ponudimo ih široj publici putem naše web trgovine (flafi.net). Zahvaljujemo se svim suradnicima, partnerima i prijateljima koji su nas na bilo koji način podržali u ostvarenju toga projekta.