Grickalice
27/01/2016
Show all

Tabita nosiljke za djecu

Ukratko ću Vam ispričati kako je nastao brand Tabita ( živ dokaz da Njemu nije ništa nemoguće).

Još dok sam bila trudna sa svojim prvim djetetom moj suprug ( moram spomenuti da mi je upravo on bio i još uvijek jeste velika podrška i pomoć) i ja smo odlučili da se više ne vraćam na svoj posao nakon porodiljnog.  Željeli smo da ja stojim kod kuće sa bebom, ali da nađen neku zanimaciju kod kuće tako da nam ipak kapne koja kuna.

Molili smo se Bogu da On nekako pokrene stvar. I nije nas iznevjerio. Vrlo brzo dobili smo ideju da počnemo šivati trudničku odjeću i još neke potrepštine za bebe. A zanimljiva stvar u svemu tome je da se ja nikada nisam bavila šivanjem. No, Bog je na moj put stavljao sve potrebno, od mašina, osoba koje su bile spremne pomoći i naučiti me, davao mi je snage, vjere, novih ideja… A ako se pitate kako je došlo ime Tabita?  Ideju za ime Tabita dao nam je jedan prijatelj. A Tabita je, ako neznate, žena koja se spominje u Bibliji i koja se bavila šivanjem. (Djela apostolska 9:36)

Kada se rodilo naše drugo djete od jedne susujede dobila sam na posudbu sling maramu i to je bilo to!  Napokon nešto da mi olakša kretanje sa dvoje male djece. Nosiljka me je oduševila jer sam napokon mogla sama ići sa njih svoje svugdje gdje sam htjela. Jedno djete sam vozila u kolicima dok je drugo uživalo u slingu. Odlazak u parkić više nije bio nemoguća misija. A i oni brzinski odlasci do trgovine ili pedijatra više nisu bilo nočna mora. Ako ne znate, Split je pun skala i auta koji ne ostavljaju mjesta za kolica. Tako da kad bih isla samo sa jednim djetetom i slingom ništa nam nije bio problem. Nije prošlo dugo i počela sam šivati sling marame i još mnoge druge nosiljke kao što su mei tai, elasična marama… i još neke druge stvari za bebe koje nisu bile dostupne na hrv. Tržištu. Preporuke za naše proizvode su se brzo širile.  A u svaki proizvod bilo je utkano mnogo truda i ljubavi. Ja evo, i nakom 10 godina otkako je sve to počelo, i dalje uživam u šivanju.

Već nekoliko godina imamo obrt koji se bavi šivanjem svega i svačega. Imamo nekoliko zaposlenih. A nije se samo naš obrt proširio. I naša obitelj se proširila. Milošću Božjom imamo petero zdrave i predivne djece ( svi su uživali u nošenju u Tabita nosiljkama).

I što da kažem za kraj nego „ Hvala ti Bože!“