Par riječi o nama

Kako smo počeli

Petiks j.d.o.o. za proizvodnju i usluge je firma koja proizvodi sve što ima etiketu Engls.

Osnovni podaci

Petiks j.d.o.o. za proizvodnju i usluge Stjepana Mikuša 10, 10360 Sesvete IBAN: HR3723400091110606204 OIB: 64313450686

5xU ovom Internet dućanu svoje proizvode prodaju domaći proizvođači koji se svakodnevno bore i opstaju na tržištu.Unatoč svimpreprekama…

Cijene njihovih proizvoda identične su onima u njihovim Internet dućanima.

Sve njih smo upoznali na roditeljskim forumima pod nickovima (Engls,Storky,Mukica,Tabita,…),a kasnije smo se i osobno upoznali na dječjim sajmovima. Često izlažemo zajedno.

Čuvari snova

Personalizirani. handmade proizvodi ČUVARA SNOVA nastaju svaki posebno u maloj kućnoj radionici, praktički za kuhinjskim stolom (na kojem krojimo) i u krugu obitelji. Ne postoji velika serijska proizvodnja personaliziranih proizvoda. Izrađujemo ih sa željom da svaki proizvod donese radost onom tko ga ima ili koristi, vrlo često uz pomoć svoje djece koji rado sudjeluju i pomažu kad god imaju vremena.

 

Izrađujemo ih s ljubavlju. Svaka se naša aplikacija izrezuje ručno… Svaka je DRUGAČIJA. Ne postoje dvije iste i sve kad bi i htjeli ne bismo mogli napraviti dvije identične. Slične da, ali identične nema šanse :)) (kako bi to naša djeca rekla)… Važno je znati da personalizirane handmade proizvode ne šivamo konfekcijski ni serijski te ako želite takav proizvod morat ćete ga potražiti negdje drugdje.

Svatko tko od ČUVARA SNOVA naruči personalizirani handmade proizvod mora biti svjestan da nisu savršeni, ali ni ne trebaju biti – smatramo kako im njihova sitna nesavršenstva, poput kojeg zaostalog končića ili šarmantnog nesavršenog vintage otiska, daju dodatnu draž… tako savršeno nesavršeni postaju bliži malim i velikim ljudima koji ih dobiju ili koriste, a koji ni sami nisu savršeni, ali su baš kao i ČUVARI SNOVA – unikatni i jedinstveni.

 

Engls

Engls je nick na forumima, najčešće onim vezanim za roditeljstvo,  osobe koja sve proizvode osmišljava i proizvodi. Engls se pretvorio u brand, koji se počeo stvarati 2008. godine.

Mi smo obitelj od pet članova. Zato nam se firma zove Petiks (5x). Imamo troje živahne djece. Predstavljaju naš najveći izazov i inspiraciju. Od prvog dana nisu se voljeli voziti u kolicima i autosjedalicama. U malom automobilu tada nismo imali klimu. Jako su se znojila. Tako je nastao i prvi univerzalni podložak za kolica i autosjedalice. Jedan je morao odgovarati svoj opremi za  prijevoz,jer smo u to vrijeme imali jako malo skladišnog prostora.

Svi proizvodi osmišljeni su sukladno potrebama naše djece. Danas, svoja iskustva i kreacije dijelimo sa drugim roditeljima i djecom.

Svi proizvodi su napravljeni ručno, u maloj šivaoni našeg potkrovlja. Ne postoji velika serija jednog proizvoda. Prilikom osmišljavanja proizvoda težimo multifunkcionalnosti i univerzalnosti, kako bi ga mogli koristiti što duže i u što je moguće višerazličitih prilika.

Flafi

Mi, ekipa Flafi platnenih pelena, smo veliki obožavatelji beba, platnenih pelena, tkanina i drugih materijala, šivanja, šivaćih strojeva i pribora, interneta i svega što je s njima u bližoj ili daljnjoj vezi.

Pelene smo izrađivali za svoju i djecu svojih prijatelja i rođaka. Dijelili smo ih kao poklone za razne prigode, od rođendana do krštenja. Nad njima smo bdjeli noćima, bilo nad šivaćim strojem, s olovkom i ravnalom u ruci crtajući i prilagođujući nove krojeve, izrađujući šablone za drukere, bilo uz ekran kompjutora, tražeći i naručujući potrebne materijale, pišući ove stranice ili prilagođujući i testirajući naš web dućan.

Početkom 2008. godine nam se ukazala jedinstvena prilika da sa svojim proizvodima izađemo u javnost i ponudimo ih široj publici putem našeweb trgovine (flafi-platnene-pelene.com). Zahvaljujemo se svim suradnicima, partnerima i prijateljima koji su nas na bilo koji način podržali u ostvarenju toga projekta.

Tabita

Ukratko ću Vam ispričati kako je nastao brand Tabita ( živ dokaz da Njemu nije ništa nemoguće).

Još dok sam bila trudna sa svojim prvim djetetom moj suprug ( moram spomenuti da mi je upravo on bio i još uvijek jeste velika podrška i pomoć) i ja smo odlučili da se više ne vraćam na svoj posao nakon porodiljnog.  Željeli smo da ja stojim kod kuće sa bebom, ali da nađen neku zanimaciju kod kuće tako da nam ipak kapne koja kuna.

Molili smo se Bogu da On nekako pokrene stvar. I nije nas iznevjerio. Vrlo brzo dobili smo ideju da počnemo šivati trudničku odjeću i još neke potrepštine za bebe. A zanimljiva stvar u svemu tome je da se ja nikada nisam bavila šivanjem. No, Bog je na moj put stavljao sve potrebno, od mašina, osoba koje su bile spremne pomoći i naučiti me, davao mi je snage, vjere, novih ideja… A ako se pitate kako je došlo ime Tabita?  Ideju za ime Tabita dao nam je jedan prijatelj. A Tabita je, ako neznate, žena koja se spominje u Bibliji i koja se bavila šivanjem. (Djela apostolska 9:36)

Kada se rodilo naše drugo djete od jedne susujede dobila sam na posudbu sling maramu i to je bilo to!  Napokon nešto da mi olakša kretanje sa dvoje male djece. Nosiljka me je oduševila jer sam napokon mogla sama ići sa njih svoje svugdje gdje sam htjela. Jedno djete sam vozila u kolicima dok je drugo uživalo u slingu. Odlazak u parkić više nije bio nemoguća misija. A i oni brzinski odlasci do trgovine ili pedijatra više nisu bilo nočna mora. Ako ne znate, Split je pun skala i auta koji ne ostavljaju mjesta za kolica. Tako da kad bih isla samo sa jednim djetetom i slingom ništa nam nije bio problem. Nije prošlo dugo i počela sam šivati sling marame i još mnoge druge nosiljke kao što su mei tai, elasična marama… i još neke druge stvari za bebe koje nisu bile dostupne na hrv. Tržištu. Preporuke za naše proizvode su se brzo širile.  A u svaki proizvod bilo je utkano mnogo truda i ljubavi. Ja evo, i nakom 10 godina otkako je sve to počelo, i dalje uživam u šivanju.

Već nekoliko godina imamo obrt koji se bavi šivanjem svega i svačega. Imamo nekoliko zaposlenih. A nije se samo naš obrt proširio. I naša obitelj se proširila. Milošću Božjom imamo petero zdrave i predivne djece ( svi su uživali u nošenju u Tabita nosiljkama).

I što da kažem za kraj nego „ Hvala ti Bože!“